Dan Corlan

Scrieţi-mi un mesaj

Dr. Alexandru-Dan Corlan

Cercetare

Deciziile medicale se bazează pe predicţii probabilistice asupra efectelor fiecărei opţiuni terapeutice date fiind semnele, simptomele şi investigaţiile. Pe măsură ce creşte varietatea acestor date, devin necesare scheme predictive tot mai detaliate. O dezvoltare recentă este suplimentarea predicţiilor intuitive cu elemente bazate pe calcul, de la un simplu scor liniar până la modele stohastice complexe, care necesită calculatoare cu arhitecturi paralele.

Publicaţii, comunicări şi alte rezultate personale privind modelarea stohastică a unor riscuri şi efecte terapeutice în bolile cardiovasculare. Scurta biografie

Proiecte

Diverse proiecte legate de preocupările de mai sus şi de alte hobby-uri cum ar fi bridge, TeX, programare în R, Lisp şi Ada, astronomie de amatori, etc.

Enculturaţia ştiinţei

Cercetarea ştiinţifică este o activitate socială, fie şi numai pentru că rezultatele cercetării, schemele predictive, nu devin ştiinţifice decât prin validare independentă. Din acest motiv enculturaţia valorilor, metodelor şi practicilor ştiinţifice într-o societate determină într-o mare măsură temele şi aplicaţiile care se pot iniţia de cercetătorii care se găsesc în acea societate.

Aici sunt listate diverse eseuri proprii, publicate sau postate pe web, ce privesc această problematică, în special în România.

english version corlan.net